mei 2019
Op zondag 5 mei 2019 wordt in Dokkum de bevrijding gevierd. Bigband Leeuwarden zal daarbij optreden met swingend repertoire uit de periode '40-'45.

Bigband Two Towers Collective (uit Wergea) meets Bigband Leeuwarden ’73 voor een Swingend nieuwjaarsconcert in De Bres in Leeuwarden op de vooravond van LF2018. Beide bigbands nemen je op vrijdagavond 26 januari mee in de muzikale wereld van swingende jazz, groovy pop, funk en soul en staan garant voor een avond dans en luisterplezier. Kijk voor alle informatie de site van De Bres.

 

 

april 2017
In de afgelopen weken hebben we met zanger Luud Hietkamp - student Music Art aan het Friesland College - hard gewerkt aan het instuderen van een aantal swingende nummers. Deze nummers speelden we samen met Luud spelen tijdens zijn afstudeerpresentatie op dinsdag 4 april in poppodium Neushoorn te Leeuwarden. 

Een beeldverslag van het optreden:

november 2017
Op zaterdag 11 november speelde Big Band Leeuwarden op het Friejam Jazzfestival in popodium Neushoorn in Leeuwarden. Een geslaagd optreden met een mooie recensie van Hessel Fluitman in het Friesch Dagblad:

Bij de Big Band Leeuwarden '73 zat het programma prima in elkaar. Zangeressen Elly May en Carin Seegers zongen pop en jazz en uitgerekend met het oudste nummer, "Beat me daddy, eight to the bar", van de Andrews Sisters, zorgden zij voor kippenvel. Elly May vervolgde sterk met Billy Joel's "New York state of mind".

(Fotografie: Hans Buitink)

juni 2017
Het Cityproms festival in Leeuwarden is het grootste driedaagse klassieke muziekfestival van het Noorden. Het festival laat jaarlijks de historische binnenstad van Leeuwarden bruisen, tintelen en spetteren. Klassieke muziek wordt gecombineerd met populaire muziek en podiumkunsten. In 2016 stond Big Band Leeuwarden als afsluiter op de vrijdagavond op het programma en op vrijdag 23 juni 2017 stond Big Band Leeuwarden opnieuw als afsluiter op het vrijdag-programma met een dampend optreden op het Zaailand! Kijk hier voor een mooi fotoverslag van ons optreden.